Splošni pogoji poslovanja

 

Splošni pogoji poslovanja spletne strani www.petko.si so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2, Uradni list RS, št. 98/04). Pridržujem si pravico do spremembe pogojev.

Osnovni podatki

Petek Ivan, Osebno dopolnilno delo, Meljska cesta 101, 2ooo Maribor, Tel.: 051 801 255, Email: info@petko.si

Cene

Vse cene so izražene v EUR.
Pridržujem si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Cenik dostave

Pakete dostavlja podjetje GLS in Pošta Slovenije

Pri naročilu nad 50.00 EUR, poštnino podarimo
Pri osebnem prevzemu ni poštnih stroškov
Pri plačilu po predračunu je poštnina za paket 5,00 EUR
Pri plačilu po predračunu za pisemsko pošiljko je poštnina 2,66 EUR
Pri plačilu po povzetju je dodatni strošek 1,00 EUR za nakazilo kupnine

Trajanja dobave

Trajanje dobave je odvisno od načina plačila oz. količine naročila.

 • če je plačilo po povzetju se naročeno blago odpremi najkasneje v 5 delovnih dneh.
 • če je plačilo po predračunu se naročeno blago odpremi v največ 5 dneh po prejemu plačila oz. nakazila na TRR.
 • Osebni prevzem po dogovoru.
Možnosti plačila
 • po povzetju
 • nakazilo preko spletne banke
 • preko plačilnega obrazca UPN (na banki ali pošti)
 • gotovina ob osebnem prevzemu
Podatki za nakazilo

IBAN: SI56 0410 7020 8260 391
BANKA: NOVA KREDITNA BANKA MARIBBOR
Naziv : Petek Ivan, Meljska cesta 101, 2000 Maribor
Namen plačila: Navedite številko računa ali predračuna
referenca: SI99

Vračilo blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v štirinajstih dneh sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek poštnine. (Potrošnik vrne blago na svoje stroške, paketov z odkupnino ne prevzemam).

Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu povrnem vsa opravljena plačila takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe, blago pa je vrnjeno.

Če je kupec blago že prejel in odstopi od pogodbe, mi ga vrne ali izroči, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe. Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če ponudim možnost, da sam prevzamem vrnjeno blago.

Vrnjeno blago pošljite na naslov:
Petek Ivan
Meljska cesta 101
2000 Maribor

Obrazec: Obrazec za vračilo izdelka, pdf. Obrazec izpolnite in ga vrnite po elektronski pošti info@petko.si ali natisnjenega na naslov: Petek Ivan, Meljska cesta 101, 2000 Maribor

 

Naročilo

Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika in kupcu dosegljivo na zahtevo. Kupec ob nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne strani www.petko.si in da se z njimi strinja. Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah ter napisanem besedilu. Za morebitne napake se vam vnaprej opravičujem. Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov.

Komunikacija

Petek Ivan, osebno dopolnilno delo, bo s kupcem stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo v skladu z določili ZEKom-1. Petek Ivan, osebno dopolnilno delo, lahko uporablja elektronski naslov in telefonsko številko kupca izrecno samo za komunikacijo med kupcem in ponudnikom storitve za izvedbo posla.

Pritožbe in spori

Ponudnik Petek Ivan spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov in ima vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Kupec se lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Kupec se v primeru težav lahko po pomoč obrne na tel. št.: 051 801 255. Pritožbo lahko kupec odda na elektronski poštni naslov info@petko.si . Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in v nadaljnjih osmih dneh obvestil kupca o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in kupcem izključno pristojno sodišče v Mariboru.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

Oddaja naročila

Opis tehničnega postopka za sklenitev pogodbe.

Na strani je spletni obrazec, v katerega vnesete zahtevane podatke, v polje sporočilo vnesite kakšne so vaše želje oz. kaj naročate, vnesite varnostno kodo in kliknite (Pošlji).

Za izvedbo naročila vpišite naslednje podatke:

 • ime in priimek,
 • naslov za dostavo in izdajo računa,
 • email kupca,
 • telefonsko številko kupca,
 • kaj kupujete oz kakšno storitev želite